Metsäsinfonia toteutettiin 2017 Lasten ja nuorten yhteisötaidetapahtumana. Se oli myös osa Suomi-100 juhlavuoden tapahtumia ja sai tukea Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahastolta.

Metsäsinfonia 2017 toteutui yhteisötaidetapahtumana, jossa lapset ja nuoret valmistivat työpajoissa luonnonmateriaaleista soittimia, sävelsivät ja esittivät äänimaiseman – metsäsinfonian.

Työpajatyöskentely tapahtui vuorovaikutuksessa isovanhempien/vanhempien kanssa edistäen sukupolvien välistä tiedonkulkua. Luonnonmateriaalit, perinteiset soitinmallit ja työympäristö tarjosivat mahdollisuuden arvioida ja vertailla hiljaisuutta ja luonnollista ääntä melusaasteen vastakohtana.

Toteutus

Soittimien valmistus

Kerättiin luonnosta tai sieltä lähtöisin olevaa materiaalia, puuta, kiviä, sarvia, luuta.

Valmistettiin perinteisiä ja uusia soitinsovelluksia, rumpuja, hongankolistajia, puukelloja, rytmipalikoita, helistimiä, guiroja, sadeputkia, gongeja, tuulikelloja.

Lasten työskentelyä tukivat mukana olevien isovanhempien/vanhempien tarinat, muistelot ja kokemukset. 

Sävellys

Koottiin orkesteri, joka yhteis- ja sooloesityksin rakensi metsän sinfonisen äänimaiseman. Virikkeenä olivat luonnonilmiöt ja tapahtumat kuten tuuli, sade, ukkonen, pakkanen tai eläinten äänet ja liikkuminen.

Lopputuotos

Työpajon päätteeksi esitettiin metsäinen sinfonia useina versioina soittimia ja kapellimestaria vaihdellen

4.  Yhteenveto

Tyopajoja ja esityksiä järjestettiin yhtyeensä 32 kertaa ja niihin osallistui  492 henkilöä.

Tapahtumat tallennettiin videoimalla ja äänittämällä mediataiteeksi. 

5.  Jatkuvuus

Soitinorkesteria ja visuaalisia tuotoksia hyödynnetään jatkossa paikkakunnan yhteisissä tapahtumissa kulttuurisisältöä rikastuttamassa.

Uusimmat kommentit

15.09 | 10:45

Kiitos !14.09.2021

23.09 | 12:26

Hei! Tiedustelisin, olisiko teillä mahdollista pitää toimintanne esittelyä Kuusamon Mielenterveyden Tuki ry:llä? Tilamme ovat Kuusamon keskustassa osoitteessa Ouluntaival 5.

Jaa tämä sivu